Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

A avut loc a doua zi a examenului de Bacalaureat

Tuesday, 23 June 2009, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

Unii profesori au refuzat să participe la supraveghere sau corectare pentru că li s-au oferit prea puţini bani faţă de anul trecut.

Luni, în prima zi a Bacalaureatului, câte doi profesori de specialitate i-au examinat pe candidaţii la probele orale, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Elevii primesc de la fiecare examinator câte o notă, iar diferenţa dintre cele două aprecieri nu trebuie să fie mai mare de un punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Candidaţii au extras un subiect, iar dacă nu au ştiut să îl rezolve, au avut dreptul la un al doilea. În acest caz nota a pornit de la 9.

Subiectele au avut un grad de complexitate medie şi au putut fi tratate în 15 minute. Probele orale sunt eliminatorii, nu se primesc contestaţii, iar nota de promovare este 5.

Bacalaureatul se va desfăşura ca şi în anii trecuţi. Astfel, în perioada 22-25 iunie sunt programate probele orale la limba şi literatura română, limba maternă şi limba modernă. Pe 26 iunie vor începe examenele scrise, primul fiind cel la limba şi literatura română, urmat de proba la limba şi literatura maternă şi proba obligatorie a profilului.

Elevii mai au trecut şi de proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării pe 1 iulie şi pe 2 iulie o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării. Rezultatele muncii lor le vor afla pe 5 iulie când se vor afişa notele.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că până acum nu au fost probleme în desfăşurarea examenului de Bacalaureat. Andronescu a anunţat că 40 de preşedinţi de comisii au lipsit luni din cauza unor probleme de sănătate şi că anul trecut au fost mult mai multe cazuri de acest gen. Andronescu a mai afirmat că toate cadrele didactice care au lipsit luni de la examenul de Bacalaureat au fost înlocuite. 

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE METODELE MODERNE DE COPIERE LA EXAMEN


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri