Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

76 de spanioli aruncaţi în stradă în România, în urma unei înşelătorii

Tuesday, 20 October 2009, 05:58 Sursă: REALITATEA.NET

Cei 76 de spanioli trebuia să ajungă în România pe 15 august, însă plecarea a fost amânată până pe 13 octombrie, care s-a dovedit a fi o zi cu ghinion. După 48 de ore, tinerii s-au trezit traşi pe sfoară, în mijlocul Bucureştiului.

Ziarul precizează că aceştia au trimis o scrisoare cu povestea lor la redacţie. Spaniolii plătiseră în jur de 600 de euro ca diverse taxe pentru a ajunge în România la locurile de muncă mult promise.

Se pare că aceştia au fost însoţiţi pe parcursul călătoriei până în România de un angajat al companiei care le-a promis că îi duce la locul de muncă, dar individul ar fi dispărut pe drum.

La Bucureşti nu îi aştepta nimeni, nu exista apartamentul promis şi nici jobul. Consulatul spaniol le-a spus tinerilor că trebuie să îşi plătească singuri drumul de întoarcere şi că nu le poate oferi decât ajutor psihologic şi informaţii.

Niciunul dintre cei 76 de spanioli nu vorbeşte română, cu toate astea ei au semnat contractele în limba română, mai scrie 20 minutos.

Ziarul afirmă că singura soluţie a spaniolilor abandonaţi în Bucureşti şi fără niciun ban la ei este să meargă la poliţie.

Consului spaniol la Bucureşti, Nuria Reigosa González, a precizat pentru REALITATEA.NET că din cele 76 de persoane doar trei mai sunt în Bucureşti, urmând să plece şi ele marţi înapoi în Spania. Victimele înşelătoriei au depus plângere la poliţie, atât aici cât şi în ţara lor natală, urmând ca autorităţile să desfăşoare o anchetă în acest caz.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri