Răsturnare de situație. Simona Halep, locul 1 WTA. Ce trebuie să facă

Thursday, 13 July 2017, 15:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Halep urmează să ia marea decizie în privinţa turneului de la Bucureşti

În noul clasament care urmează să fie publicat luni, Simona Halep va fi întrecută doar de Karolina Pliskova, la o diferenţă de 185 de puncte, însă Halep poate ataca fotoliul de lider mondial pe care cehoaica îl va ocupa în premieră, a scris prosport.ro.

Organizatoriii de la BRD Bucharest Open, turneu programat săptămâna viitoare, i-au păstrat un wild card Simonei, iar constănțeanca se va decide până vineri dacă îl acceptă sau nu. În cazul în care va juca la competiţia de la Arenele BNR, Halep va fi favorită să-şi adjudece cele 280 de puncte rezervate campioanei şi inclusiv poziţia de lider mondial. 

Simona e campioană en-titre la Bucureşti, însă punctele câştigate în 2016 i-au fost deja scăzute, din cauză că turneul se dispută mai târziu cu o săptămână în acest an! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill ar avea o şansă imensă să urce pe locul 1 WTA, mai ales că Pliskova nu va participa la niciun turneu în perioada 17 - 30 iulie.

Totodată, Halep nu ar trebui să aibă probleme în faţa propriilor fani, confruntându-se cu tenismene pe care le-a învins de multe ori în trecut. Cele mai importante adversare ar fi: Suarez Navarro, Sevastova, Putintseva, Begu și Goerges.

Dacă îşi va apăra titlul de la Bucureşti, Simona Halep, actualmente pe locul 2 în clasamentul WTA, va acumula 6.950 de puncte şi o va devansa pe Karolina Pliskova (1 WTA - 6.855 de puncte).


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri