Echipa de aur! Federer și Nadal vor juca împreună în 2019

Friday, 14 December 2018, 12:17, Sursă: REALITATEA.NET

Elveţianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal vor juca în aceeași echipă la cea de-a treia ediţie a Laver Cup, competiţie care va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019, la Geneva. Cei doi mari campioni au câștigat cele mai multe titluri de Mare Șlem din istoria tenisului.

Adaugă părerea ta

Potrivit realitateasportiva.net, Federer (37 de ani, locul 3 ATP) și Nadal (32 de ani, locul 2 ATP) au mai jucat împreună în 2017, câștigând un meci în Laver Cup, la Praga.

Legendarul Bjorn Borg, căpitanul echipei Europei, din care vor face parte Federer și Nadal, s-a declarat încântat de vestea acestui parteneriat.

Pentru un căpitan, nu poate fi ceva mai bun decât să îi numească şi pe Roger Federer şi pe Rafael Nadal pentru Laver Cup. Asta ne va da cea mai bună şansă posibilă de a câştiga Laver Cup pentru al treilea an consecutiv. Va fi un impact foarte mare să-i vedem unul lângă celălalt, sfătuindu-se și încurajându-se reciproc“, a spus Borg, citat de Reuters.

La Geneva, echipa Europei se va confrunta cu echipa Lumii, care îl are drept căpitan nejucător pe americanul John McEnroe.

Federer, unul dintre organizatorii Laver Cup, a declarat că abia așteaptă să facă echipă cu Nadal, după ce ibericul a ratat ediția din acest an, de la Chicago, din cauza unei accidentări.

Ne-am simțit foarte bine la Praga și va fi un moment special pentru mine să fac echipă cu el din nou în Elveția, în încercarea de a ne apăra titlul“, a spus elvețianul.

Roger Federer a câștigat 20 de trofee de Mare Șlem în carieră – un record absolut – iar Rafael Nadal are 17 titluri de Mare Șlem în palmares, fiind pe locul doi în ierarhia all-time.