Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristina Neagu, în echipa ideală a Ligii Campionilor

Tuesday, 18 October 2016, 22:18 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar înainte de startul sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor la feminin, toţi antrenorii au votat pentru echipa ideală a competiţiei, arena favorită şi tehnicianul preferat, la fel cum s-a întâmplat şi la debutul ediţiei anterioare.

S-a luat în considerare top trei pe fiecare poziţie, astfel că cinci cluburi au două sau mai multe nominalizări, printre acestea fiind Rostov Don, Gyor, CSM Bucureşti, Vardar Skopje şi Buducnost. Dacă ţinem cont doar de primul şapte şi primele poziţii în topul voturilor, Rostov, Gyor şi CSM Bucureşti au fiecare câte două handbaliste în echipa ideală, iar Buducnost una singură.

Două dintre cele trei jucătoare cu cel mai mare punctaj sunt norvegience şi evoluează pentru Gyor, vicecampioana Europei. Heidi Loke, care a obţinut 13 voturi din cele 15 pentru cel mai bun pivot, iar Nora Mork a fost votată cel mai bun inter dreapta, cu 9 voturi. A treia jucătoare este Cristina Neagu, care, cu 10 voturi, a fost votată cel mai bun inter stânga.

Handbalista spaniolă Carmen Martin, de la CSM Bucureşti, cu 6 voturi, a primit distincţia pentru cea mai bună extremă dreaptă, devansându-le pe Iulia Managarova (5 voturi) şi Jovanka Radicevic (5 voturi). Cel mai bun portar a fost votat Katrine Lunde, iar Siraba Dembele, cea mai bună extremă stângă, ambele de la Rostov Don.

Lupta pentru cel mai bun centru s-a dat între Nicke Groot (ETO Gyor) şi Isabelle Gullden (CSM Bucureşti), ambele primind acelaşi număr de voturi.

Katrine Lunde, Cristina Neagu, Siraba Dembele, Nicke Groot şi Heidi Loke şi-au păstrat poziţiile în echipa ideală, comparativ cu sezonul 2015/2016.

Cel mai bun antrenor a fost votat Martin Ambros, tehnicianul echipei Gyor şi al naţionalei României, iar cea mai bună arenă, a fost desemată Audi Arena, din Gyor.

Echipa ideală din Liga Campionilor:

Siraba Dembele - extremă stângă (Rostov Don)

Cristina Neagu - inter stângă (Buducnost)

Isabelle Gullden / Nicke Groot - centru (CSM Bucureşti / Gyor)

Nora Mork - inter dreapta (Gyor)

Carmen Martin - extremă dreaptă (CSM Bucureşti)

Heidi Loke - pivot (Gyor)


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT