Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune Irina Begu despre absenţa Simonei Halep din meciul de Fed Cup cu Belgia

Tuesday, 07 February 2017, 14:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Mi-am dorit întotdeauna să fiu prezentă la meciurile de Fed Cup. Mă bucur că sunt aici și sper să aducem o bucurie românilor în weekend. Acasă m-am simțit mereu bine, m-au încurajat și îmi doresc ca și de data asta să se întâmple la fel. Sper să câștigăm această partidă și să rămânem în Grupa Mondială. Toate jucătoarele belgiene sunt periculoase, trebuie să fim foarte atente pentru că la Fed Cup nu contează clasamentul WTA. Fed Cup-ul este diferit de turnee. Va fi un pic mai greu fără Simona, pentru că ea fiind numărul 4 mondial a adus câte un punct-două întotdeauna. Bineînțeles că vom simți lipsa ei, dar vom încerca să ne vedem de treaba noastră și să câștigăm", a spus numărul 29 mondial, conform Agepres. 

Irina Begu s-a antrenat normal marți, deși în ultima perioadă a acuzat unele probleme medicale la stomac. "Nu vreau să intru prea mult în amănunte. Nu m-am simțit foarte bine încă de la Sankt Petersburg, dar acum sunt mult mai bine și pregătită să joc", a adăugat jucătoarea. 

Ea a anticipat că Ilie Năstase, care va debuta la această întâlnire în postura de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, va fi destul de agitat în timpul meciurilor. "Nu cred că domnul Năstase va fi calm la meciuri. La Roland Garros a fost prezent la meciurile mele. Am avut plăcerea să fie lângă mine atunci și știu că e un pic mai agitat, dar sunt sigură că pe teren va încerca să fie mai calm. Cu siguranță va avea un aport foarte mare ținând cont de experiența pe care o are. Este o onoare pentru noi să îl avem căpitan de echipă", a precizat Begu.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a retras, la 3 februarie, din turneul WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 710.900 dolari, înaintea meciului din sferturile de finală, cu rusoaica Natalia Vihlianțeva, din cauza unei accidentări la genunchi.

În aceste condiții, Simona Halep a devenit indisponibilă pentru meciul de Fed Cup cu Belgia, care este programat pe 11 și 12 februarie, la Sala Polivalentă din București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Echipa României pentru întâlnirea cu Belgia va fi alcătuită astfel din Irina Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA), Sorana Cîrstea (59 WTA) și Patricia-Maria Țig (104 WTA), anunțată inițial ca rezervă.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT