Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Trump și-a donat salariul pe trei luni pentru lupta împotriva coronavirusului

Wednesday, 04 March 2020, 00:47 Sursă: realitatea.net, Mediafax

 

Anunțul a fost făcut marți seara de purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, potrivit Mediafax.

Grisham a scris pe Twitter că Trump a trimis un cec de 100.000 de dolari către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane.

„Trump își donează salariul pe trimestrul patru din 2019 către @HHSGov pentru a sprijini eforturile întreprinse pentru izolarea și combaterea coronavirusului”, a transmis Grisham în mesajul său de pe Twitter.

Donald Trump a anunțat atunci când a fost ales președinte că își va dona tot salariul pe care îl va obține pe parcursul mandatului său, unor cauze umanitare.

De sâmbătă (29 februarie - n.red.), virusul a ucis șapte persoane în SUA unde au fost confirmate până acum peste 100 de cazuri.

Persoanele infectate cu noul coronavirus au fost confirmate în 12 state americane, majoritatea din acestea fiind raportate în California şi Washington.

Aproximativ un sfert dintre cazurile actuale ar fi fost, cel mai probabil, transmise prin intermediul comunităţilor SUA, şi nu din cauza călătorilor din afară, susţin oficialii americani.

Autoritățile americane au decis să testeze de coronavirus un milion de oameni, în şase zile.


Vezi mai multe


Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE