Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul DECES din cauza coronavirusului în Marea Britanie

Friday, 28 February 2020, 16:06 Sursă: realitatea.net

 

Un cetăţean britanic a murit în Japonia după ce a fost infectat cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess.

Informaţia a fost oferită de Ministerul Sănătăţii din Japonia, notează BBC, citată de Mediafax. Conform jurnaliştilor britanici, Ministerul de Externe a preluat cazul.
 
Este primul cetăţean britanic care îşi pierde viaţa din pricina noului virus. Pe Diamond Princess s-au aflat în total patru cetăţeni britanici.
 
Pe teritoriul Marii Britanii s-au înregistrat trei noi cazuri de îmbolnăvire, inclusiv unul din Ţara Galilor. Ultimii doi pacienţi ar fi luat virusul în timpul unei vizite în Iran.

Primul caz de infectare cu noul virus a fost confirmat în urmă cu aoproape o lună 31 ianuarie de Marea Britanie.

Și Lituania a raportat vineri primul caz de infecție cu noul virus COVID-19.  Este vorba despre o femeie care s-a întors săptămâna aceasta dintr-o vizită în Verona, Italia. 

Cu o zi în urmă, Estonia raporta primul caz de coronavirus. Persoana infectată este un cetăţean iranian care a ajuns miercuri în Estonia. Pacientul se află în carantină.

Italia este naţiunea europeană cel mai grav afectată de virus, cu 17 decese și 350 de testați pozitiv, potrivit unui ultim bilanț

La nivel global erau raportate, vineri dimineață, 83.774 de cazuri de infectare cu coronavirus, 2.867 de decese și 36.654 de recuperări după îmbolnăvire cu COVID-19, arată un ultim bilanț potrivit hartii interactive create de la izbucnirea epidemiei de coronavirus din Wuhan, China.

HARTA LIVE CORONAVIRUS cu bilanțul îmbolnăvirilor, deceselor și recuperărilor COVID-19

Platforma online  a fost realizată de oamenii de știință de  la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Johns Hopkins. Platforma centralizează numărul total de persoane afectate, precum și numărul deceselor și al recuperărilor, fiind actualizată în permanență.

HARTA cu statisticile CORONAVIRUSULUI în timp real pot fi urmărite AICI


Vezi mai multe


Alte articole din: SĂNĂTATE
Alte articole din: SĂNĂTATE