VIDEO Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi la aflarea rezultatului votului din LIBE

Wednesday, 27 February 2019, 12:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri, în exclusivitate pentru G4Media.ro, că se bucură foarte mult de rezultatul votului din Comisia LIBE și le-a mulțumit tuturor celor care au susținut-o în cursa pentru ocuparea poziției de procuror-șef european.

"Sunt foarte bucuroasă, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut", a spus Kovesi.

Kovesi a făcut declarațiile în aeroportul din Bruxelles, cu foarte puțin timp înainte de decolarea spre România, unde s-a întâlnit cu reporterul G4Media.ro.

Kovesi a obținut votul Comisiei LIBE și este favorită la funcția de Procuror-şef european

Reamintim că Laura Codruța Kovesi a obținut 26 voturi, miercuri, în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot.

Votul a fost secret cu buletine. Din comisia de numărare a voturilor au făcut parte Monica Macovei și Maria Grapini.

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri