Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victor Ponta îşi donează majorarea de salariu. Unde se vor duce banii

Wednesday, 29 July 2015, 09:12 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că a luat "decizia personală" ca, începând din 1 august, să doneze diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanță" către echipa de baschet a Clubului Steaua.

"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecință, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță" către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!", a scris premierul Victor Ponta, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

"Comentariile "Propagandei" și demagogia unor consilieri prezidențiali care criticau pe la TV măsura și acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat îmi sunt în acest caz total indiferente!", a mai scris premierul, într-un Post Scriptum.

Ponta s-a răzgândit: salariile demnitarilor cresc de la 1 august. Profesorii şi medicii aşteaptă

Salariile demnitarilor vor creşte de la 1 august, aşa cum era prevăzut în ordonanţa simplă adoptată de Guvern când Victor Ponta era în Turcia. De majorări vor beneficia preşedintele ţării, premierul, membrii Guvernului, şefii serviciilor, dar şi preşedintele ICCJ. În tot acest timp, bugetarii de rând mai aşteaptă mărirea salarială.

Ce salariu vor avea Klaus Iohannis și Victor Ponta, după creșterea anunțată de Gabriel Oprea

Indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net).


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ