Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RealitateadinPNL.net: USR, nici nu știi cât de mic începi să fii

Friday, 13 March 2020, 15:44 Sursă: Realitatea.net

“Astăzi am văzut niște lideri politici mici, meschini. România aștepta un Guvern învestit, iar PNL și-a bătut joc de cetățeni. Românii sunt disperați, caută soluții pentru a-și îngriji mai bine părinții, iar PNL a decis să prelungească criza politică. Este o situație ridicolă. PNL a făcut un blat ordinar!”, a declarat ieri Dan Barna. Liderul USR pare să nu vadă că tocmai această poziționare face partidul său tot mai mic în sondaje.

USR este în cădere liberă după ce la alegerile europarlamentare din 2019 a fost la doar 13.000 de voturi distanță de PSD. Acum, la mai puțin de un an, după ce mai mult s-au bătut între ei pentru puterea internă decât cu celelalte partide, useriștii lui Dan Barna au scăzut de la 22,4%, procent obținut împreună cu PLUS, la 10%, scrie realitateadinpnl.net. În ultima perioadă, liderii partidului i-au atacat pe colegii de Dreapta de la PNL în loc să se orienteze către rivalii lor direcți în alegerile viitoare, PSD, iar USR pierde luna și procentul. La sondajul similar din ianuarie realizat de IMAS la comanda Europa FM, USR se plasa la 12,4%.

Prin comparație cu USR, PNL, care și-a asumat bărbătește guvernarea după căderea Executivului Dăncilă, a depășit în același sondaj 40%, cu 13 procente mai mult decât la europarlamentarele de anul trecut. Potrivit cercetării, dacă ar fi organizate acum alegeri parlamentare, mai multe partide nu ar trece de pragul de 5% care asigură prezența în Parlament.Astfel, PMP ar obține 3,6 %, UDMR 4,4%, ALDE 4,3%, iar Pro România 4,6%.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ