Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

RealitateadinPNL: România, virusată și în derivă. Ludovic Orban, mobilizare generală la MAI

Friday, 13 March 2020, 10:58 Sursă: Realitatea.net

Fără un premier sprijinit de factorii de decizie, indispensabil în astfel de momente de criză, România pare să se afunde într-un haos din care cu greu își va găsi scăparea.

Există soluție, însă aceasta depinde exclusiv de capacitatea actorilor politici de a lăsa la o parte orgoliile și, posibil, frustrările și să se mobilizeze pentru a aduce țara pe un făgaș normal, indispensabil într-o astfel de situație de urgență. Cu un număr care explodează de la o oră la alta de îmbolnăviri cu coronavirus, România are nevoie de stabilitate. Și are nevoie ACUM!

Singura soluție pentru a scoate țara din criză rămâne premierul interimar Ludovic Orban, președinte al unui partid care a dovedit că poate mobiliza o echipă guvernamentală, scrie realitateadinpnl.net. Șansele ca Orban să strângă în jurul său întreaga clasă politică sunt covârșitoare, și de asta are nevoie România, în acest moment.

În plus, președintele PNL a gestionat și până în prezent această situație de criză. Chiar în ziua în care Cîțu și-a depus mandatul de premier, Orban a fost prezent la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, unde a lansat încă un apel la responsabilitate și a îndemnat la mobilizarea unităților medicale. Liderul PNL a subliniat necesitatea pregătirii spitalelor care au secţii de terapie intensivă şi capacitatea de a asigura tratament pentru a putea face faţă unei eventuale explozii a numărului de persoane infectate cu COVID-19.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ