Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Prună cere CSM să investigheze...cauzele pentru care românii nu mai au încredere în Justiţie

Thursday, 18 August 2016, 19:07 Sursă: REALITATEA.NET

"A fost și pentru mine destul de surprinzător să văd că încrederea populației din România în justiție este la 35% și că a existat o scădere de 13 puncte procentuale. Eu am intenția, ca membru de drept, să rog CSM să se aplece asupra acestei situații (...) și să vadă ce anume a generat această scădere. (...) Suntem la o diferență, de 10 puncte procentuale, cred, de media europeană", a declarat Raluca Prună la Adevărul Live.

În opinia sa, printre cauzele scăderii încrederii publice s-ar putea număra și unele atacuri care vin chiar din interiorul sistemului de justiție.

"Nu aș vrea să speculez, însă eu cred că mare parte din imaginea pe care publicul din România o are cu privire la justiție se datorează și unei expuneri a sistemului de justiție în spațiul public care, de multe ori, este prea mare. Și când spune expunere nu mă refer la faptul că presa vorbește în mod firesc și legitim despre ceea ce se întâmplă în materia aceasta (...), ci există și situații, din păcate tot mai numeroase într-un an electoral pentru CSM, în care magistrații înșiși ies și se expun, cred eu, uneori fără să aibă în vedere efectele unei asemenea expuneri.

De exemplu, faptul că de câteva luni bune dinspre asociațiile de magistrați se vorbește despre acoperiții din justiție, se induce în spațiul public ideea aceasta că ceva ar fi în neregulă cu sistemul, cred că are un efect pervers asupra imaginii justiției și asupra încrederii populației în justiție", a spus ministrul Justiției.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ