Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petre Daea dă vina pe Iohannis, în scandalul pestei porcine

Wednesday, 29 August 2018, 19:00 Sursă: REALITATEA.NET

„Guvernul a acţionat de fiecare dată în mod corect, la timp şi eficient. A acţionat corect, pentru că de fiecare dată a fost informat. Vreau să vă spun că în 2012, la graniţa cu România, Ungaria avea focare de pestă porcină africană. Care nu au ajuns şi la noi. Structurile statului n-au stat cu mâinile încrucişate”, a declarat Petre Daea, potrivit Mediafax.

„Din nefericire, nu suntem în situaţia să spunem ţării că am dat banii pentru despăgubiri, întrucât s-a întârziat foarte mult cu rectificarea bugetară. De aceea există această diferenţă de la 1.600 de dosare la 84 de plăţi. Cele 11 instituţii ale statului - componente ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - sunt în luptă directă cu acest virus. A arăta cu degetul e foarte uşor”, a spus Petre Daea, în replică la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care criticase Guvernul pentru incapacitatea de a gestiona criza pestei porcine africane.

Klaus Iohannis a solicitat Guvernului adoptarea de urgenţă a tuturor măsurilor necesare prin care să fie stopată creşterea numărului de focare de pestă porcină africană (PPA) şi a tras un semnal de alarmă asupra riscurilor majore generate de răspândirea explozivă a acestui virus.

Starea de fapt actuală arată că Guvernul este incapabil să gestioneze situaţia pestei porcine africane, care are consecinţe foarte grave pentru economia românească. La fel de grav este şi faptul că autorităţile responsabile nu au informat producătorii şi populaţia, la timp şi eficient, cu privire la riscurile majore al răspândirii virusului PPA. Prinsă în lupta cu Justiţia, pentru a obţine subordonarea acesteia, guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană, cel mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia românească până în prezent”, a spus preşedintele României.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ