Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban pune autoritățile în gardă: Să fiți pregătiți pentru românii care se întorc în țară

Thursday, 19 March 2020, 07:59 Sursă: Realitatea.net

Doar ieri dimineață, peste 3500 de conaționali de-ai noștri s-au întors acasă. Cei care vin din țările afectate de pandemia de coronavirus vor intra în carantină.

Măsuri speciale sunt impuse și celor care vin din țările unde sunt înregistrate peste 500 de cazuri de infectări cu noul COVID–19. 

"Este absolut necesar ca, în perioada următoare, MAI, M. Sănătății, M. Transporturilor și toate celelalte implicate în efort să fie pregătiți pentru o crește a numărului de cetățeni români care revin în țară. Aici va trebui să fiți foarte fermi în impunerea măsurilor pe care le-am decis. Oricine vine din zone carantinate va trebui să intre în carantină. Cine vine din țările unde sunt peste 500 de cetățeni diagnosticați vor trebui să intre în izolare la domiciliu", a spus Ludovic Orban.

"I-am cerut ministrului de Interne să pregătească o reglementare care să prevadă rolul clar, pe lângă rolul poliției naționale, jandarmeriei, poliției locale care trece în subordinea celei naționale, să reglemeneteze obligatia clară de implicare a primăriilor din fiecare localitate în impunerea reglementărilor privind izolarea la domiciliu. De modul în care vom convinge să respecte regulile de izolare la domiciliu și să nu transmită virusul în comunitate va depinde ținerea sub control a numărului de persoane contaminate", a mai spus Orban.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ