Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban a pus gând rău celor 22 de companii municipale: "S-au sifonat banii publici pe toate năzdrăvăniile pământului"

Sunday, 01 March 2020, 22:52 Sursă: Realitatea.NET

"N-am fost lipsit de încredere în PNL şi în capacitatea unui candidat al PNL de a câştiga, dar ne vom confrunta cu o clientelă care va fi foarte agresivă şi va genera foarte multe voturi pe relaţii de dependenţă. PSD-ul e specialist să îl facă dependent pe om, cum i-au angajat în societăţile lui Firea - fără concurs, fără procedură, angajaţi la recomandări PSD, sunt plătiţi mai bine decât plătesc firmele private pe posturi echivalente, cam cu o treime cel puţin. Unul care e angajat în societate ştie că a fost angajat de Firea şi el ştie că primeşte degeaba de la Firea o leafă şi îi merge foarte bine cu Firea şi e normal că se va duce şi va mai convinge şi pe membri familiei şi pe alţii să-şi păstreze poziţia privilegiată pe care o are datorită lui Firea. Aici trebuie mobilizaţi tot naivii care-şi plătesc taxe , impozite la timp. Le vom desfiinţa, asta o spunem foarte clar, nu poţi să funcţionezi", a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

În legătură cu cei 600 de milioane de euro cheltuiţi de companiile municipale în ultimii ani, Orban a spus că va trebui Curtea de Conturi să delege o echipă pentru a verifica toate cheltuielile.

"Acolo trebuie făcută o cercetare foarte atentă - cum au fost cheltuiţi banii, care a fost baza legală, pe ce s-au dus - că banii s-au dus în sedii, chirii de sedii, în frigidere, televizoare, mobilă pentru dotarea acestor entităţi, s-au dus în salarii, s-au dus în achiziţionare de tot felul de utilaje, s-au sifonat banii publici pe toate nezdrăvăniile pământului. Curtea de Conturi va trebui să delege o echipă extrem de amplă şi de multidisciplinară ca să verifice toate cheltuielie care au fost făcute. Se poate solicita un audit, care să fie o bază sau un termen de comparaţie cu un eventual control al Curţii de Conturi. Ce s-a întâmplat în ultimii patru ani de zile nu poate să rămână nestudiat, neanalizat, pentru că s-au sifonat bani publici grămadă", a afirmat Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ