Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, după decizia CCR: ”Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic”

Monday, 24 February 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.NET

”Nu există nici o prevedere constituțională care să îl împiedice pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu.

CCR a tratat de pe poziții partizane sesizările, dând satisfacție PSD, fie grupurilor parlamentare, fie președinților celor două Camere. Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic.

Nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie.

În cuprinsul comunicării făcute de CCR, Curtea se contrazice, invocă o decizie a CCR privitoare la un proiect de revizuire a COnstituției din 2014, uitând că în 2018 a statuat că acele pronunțări privitoare la inițiative de revizuire neadoptate nu pot face parte din jurisprudența.

Ca un fir roșu, de câția ani prin deciziile pe care le ia CCR afectează atribuțiile președintelui.

Dacă citiți Constituția, veți vedea că președintele nu e constrâns să desemneze un premier decât dacă un partid obține 50% plus 1 la alegeri. Invocarea oricărei alte decizii face abstracții de alte prevederi.

Eu cred că în toate deciziile CCR cel mai important lucru e litera și spiritul Constituției. Trebuie să așteptăm motivarea. Procedura (din parlament – n.red.) trebuia să se deruleze. Azi au chiulit toți parlamentarii PSD, a fost un boicot al PSD și nu-mi pare întâmplător acest boicot.

Voința românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR pentru că aveastă voință se va exprima prin vot mai devreme sau mai târziu – fie la anticipate sau la termen. Sunt convins că oamenii care s-au săturat de PSD își vor exprima această voință.

Cu siguranță comunic cu președintele României”, a precizat Ludovic Orban în Parlament. 

Întrebat dacă sunt șanse să ajungem la alegeri anticipate, Orban a răspuns: ”Cu siguranță”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-24 16:32:58
Alexandru T.

Proastă sau bună decizia CCR trebuie respectată de toți actorii politici altfel spus este obligatorie.

2020-02-24 16:38:53
Radu Teodor

Hîț în căruță hîț în teleguță...

2020-02-24 16:56:56
Iulia mihai

Eu zic să plecați în vacanță . La asta vă pricepuți cel mai bine . Si Președintele si Premierul Sau . Să mor dacă țara nu se descurcă mai bine fără Dumneavoastră . Va mai merge o vreme în virtutea inerției până vă mai odihniti după atâta tras inutil de sfori . Hai, vacanță plăcută . Ne doare capul si am obosit si noi de atâta dat la gioale . .

Alte articole din: POLITICĂ