Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook la 100 de ani de la "tragedia istorică a armenilor"

Friday, 24 April 2015, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor, în care afirmă că recunoașterea acestei tragedii reprezintă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

"La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere", spune Iohannis în mesaj, potrivit Administrației Prezidențiale.

Potrivit președintelui, comemorarea și conștientizarea dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă astăzi demersuri obligatorii pentru ca lumea noastră să-și însușească lecția trecutului.

"Recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei. Respectul pentru victime ne obligă să ne îndreptăm cu toții gândul către cei dispăruți și să ne rugăm în tăcere pentru ei. Fie ca amintirea victimelor să rămână veșnică în inimile noastre!", arată Iohannis în mesajul său.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri