Klaus Iohannis, invitat la Palatul Buckingham, de către Regina Elisabeta a II-a

Thursday, 30 August 2018, 18:44 Sursă: REALITATEA.NET

Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie. Reamintim că Prinţul Charles este profund legat de România, mai ales de zona Transilvaniei, unde a investit pentru recondiţionarea unor case şi biserici vechi din zona Viscri. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis şi prinţul Charles au avut mai multe întâlniri de-a lungul timpului.

Dar să revenim la satul preferat al Prinţului Charles. Viscri îi întâmpină pe turiştii străini cu o atmosferă de secol trecut: case vechi la care ajungi pe drumuri şi mai vechi. Dacă pentru păstrarea caselor tradiţionale se luptă Prinţul Charles, de drumurile de acces în sat nu s-a ocupat nimeni. Drumul Judeţean 104 L, care duce spre cel mai căutat sat din Transilvania, este plin de gropi, iar asfaltul abia dacă se mai vede.

Edilii promit să repare şoseaua, însă drumul de la dorinţă la putinţă este anevoios. Pentru a ajunge în satul său preferat, Prinţul Charles a găsit soluţia: vine de fiecare dată cu o maşină de teren. Nu toţi turiştii care ajung în zonă ştiu însă că până în Viscri e nevoie de nervi tari şi o maşină puternică.

În satul din inima Transilvaniei se ajunge fie din localitatea Dacia, dinspre Cetatea Rupea, fie din Buneşti, dinspre Sighişoara. Din orice direcţie, drumul e la fel de prost: plin de gropi și denivelări.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ