Iohannis, despre TNB: Este o bijuterie pentru România. Sper să devină un Palat al Culturii

Thursday, 16 April 2015, 20:02 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

"În ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut. Este o bijuterie și nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spații a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, săli care, cu siguranță, vor fi căutate de către mulți regizori. Eu sunt convins că, odată redeschis, în această formă, Teatrul Național va deveni ceea ce sper că, nu se supără nimeni, aș numi un Palat al Culturii. Nu numai teatru, ci un Palat al Culturii în adevăratul sens al cuvântului", a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis's photo.

"În perioada comunistă, teatrul reprezenta un spațiu privilegiat în care libertatea de gândire reușea să supraviețuiască cenzurii. Pe scenă erau în plină afirmare marii noștri actori. Am vizitat cu emoție Sala Mare a Teatrului Național din București, care se redeschide publicului. Este o realizare excepțională, mult așteptată și onorează pe deplin tradiția strălucită a teatrului românesc", a mai spus Klaus Iohannis, joi seară, pe Facebook.

Totodată, președintele i-a felicitat pe reprezentanţii TNB, echipa care a lucrat la refacerea instituţiei, şi teatrul care a suportat un şantier timp de mulţi ani. Şeful statului a spus că va veni cu siguranţă la o piesă de teatru, potrivit EVZ.ro.
Klaus Iohannis's photo.

 

Preşedintele Iohannis a vizitat, joi, câteva săli ale Teatrului Naţional şi a participat pentru câteva minute la repetiţia spectacolului "Înşir'te mărgărite". El s-a fotografiat cu actorii şi a discutat cu aceştia.

Sâmbătă se va redeschide Sala Mare a TNB, moment care marchează finalizarea unui amplu proces de reconstrucţie, reabilitare şi modernizare a Teatrului Naţional "I. L.Caragiale" din Bucureşti.

Sala Mare va fi inaugurată cu premiera spectacolului "Înşir'te mărgărite", după Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri