Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gorghiu a anunţat condiţiile PNL pentru susţinerea bugetului pe anul 2016

Wednesday, 09 December 2015, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Marți, înțeleg că va fi prima zi de discuție a bugetului în plen și veți vedea și punctul de vedere al PNL. Condițiile pe care PNL le-a pus Cabinetului Cioloș au fost într-o oarecare măsură realizate, vorbim de investiții, avem un plus la Educație, un plus la Sănătate, plusul la buget pentru Armată, în contextul regional actual", a afirmat Gorghiu.

Întrebată cum comentează înghețarea salariilor anul viitor la nivelul lui 2015, liderul PNL a spus că în buget au fost prevăzute toate actele normative și toate majorările de salarii votate în Parlament.

"Există și o lege antipopulism, cea a stabilității fiscal-bugetare, care te obligă ca într-un interval de 180 de zile înainte de alegerile generale să nu faci modificări de această natură. Dar, în măsura în care există creștere economică, se colectează mai mult la bugetul de stat și sunt venituri, se poate discuta orice fel de variantă", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că și-ar dori să vadă anul viitor o propunere de modificare a Codului fiscal, în sensul scăderii taxelor pe muncă. "În acord cu Ministerul Finanțelor, cu majoritatea parlamentară, cu Guvernul, să scădem povara pe muncă, taxele pe muncă, dar acest lucru va depinde foarte mult de cifrele din buget", a explicat Alina Gorghiu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ