Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Deputatul mitralieră" este nemulțumit de "ministrul ievaluare"

Wednesday, 31 October 2018, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul Cătălin Rădulescu susține că îl va întreba pe Tudorel Toader dacă va elabora un proiect privind amnistia și grațierea, parlamentarul fiind de părere că este o măsură necesară. Deși este nemulțumit, în mare parte, de activitatea lui Toader, Rădulescu susține că PSD ar trebui să voteze împotriva moțiunii.

"Nu stiu daca vrea sa dea amnistia si gratierea. Nu vom face jocul opozitie. Exista intotdeauna aceasta posibilitate a remanierii, nu doar fata de ministru justitiei, ci si de altii. Daca un ministru nu intelege ca nu e pe persoana fizica acolo, ci este investit cu niste masuri pe care nu a vrut sa le faca, sigur ca daca nu face ce vrea partidul nu o sa stea. Poate nu vrea sa dea amnistia si gratierea. Asta e convingerea mea, ca astazi fiind o motiune a opozitiei, noi trebuie sa facem jocul politic pe care l-am invatat de atatia ani, sa votam impotriva. M-as duce sa-l intreb pe ministrul justitiei daca vrea sa dea amnistia si gratierea. Asta o sa o fac. Ieri i-am zis ca l-am sustinut la inceput, când altii erau nereceptivi, dar i-am reprosat acest lucru: de ce nu ne- ajutat sa facem modificarile la codurile penale, la legile justiției", a declarat Catalin Radulescu.

Rădulescu este ferm convins că la conducerea Ministerul Justiției ar fi mai buni o serie de social-democrați, pentru că „s-ar putea aplica asupra părții legislative, cum ar fi Șerban Nicolae sau Eugen Nicolicea.

„În momentul în care acest ministru a fost propus, cu background-ul pe care îl avea în spate domnul ministru, sigurcă orice om normal la cap a crezut, în acel moment, că este un ministru bun și eu cred în continuare că este un ministru bun. Numai că am spus că nu a conlucrat foarte bine cu noi”, a spus Rădulescu, întrebat fiind dacă a fost o greșeală să fie un ministru independent la Justiție.

Chestionat dacă ar fi fost mai bine să fie un ministru politic, deputatul PSD a răspuns: „Dacă mă întrebați pe mine, da. Mie îmi pare rău că dintre colegii meu, cum este Șerban Nicolae și alții, nu au vrut să se implice și să intre în acest minister. Eu sunt comnvis că faceau lucuri foarte bune”.

Întrebat dacă deputatul PSD, Eugen Nicolicea, este o variantă mai bună decăt Toader, Rădulescu a spus că mai mulți social-democrați ar fi fost mai buni la conducerea Ministerului Justiției.

„Mulți colegi de ai mei sunt foarte buni în domeniul respectiv și pot face aceleași lucururi. și eu cred că mai bine ar putea face decât dl Tudorel, pentru că măcar s-ar aplica asurpa părții legislative”, a conchis Rădulescu.

Camera Deputaților votează, în plenul de miercuri, moțiunea simplă prin care PNL și USR cer demisia lui Tudorel Toader, intitulată „Ministrul Justiției, un ministru de nota 4 (patru)”.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ