Augustin Lazăr a făcut anunțul! Angajații DNA și DIICOT sunt vizați

Monday, 21 January 2019, 22:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Augustin Lazăr a anunţat că în perioada următoare vor fi procurori care vor părăsi DNA şi DIICOT deoarece au obosit sau au devenit vulnerabili, subliniind că aceştia nu vor fi daţi afară din Ministerul Public, ci se vor întoarce la parchetele de la care provin.

Augustin Lazăr susține că DNA și DIICOT au nevoie de o reorganizare, menționând că procurorii vulnerabili trebuie să părăsească structurile de parchet. Procurorul general al României susține că un magistrat nu ar trebui să ocupe aceeași funcție o perioada prea mare de timp. 

Am propus să existe mandate pentru procurorii structurilor specializate. Nu numai pentru DNA, dar poate și pentru DIICOT. Exerciți un mandat 3-4 ani și pe urmă îți reorientezi activitatea. Nu e recomandabil să lucrezi numai într-un loc și cu atât mai puțin într-un loc care este expus și care poate genera o stare de oboseală de confuzie. În perioada următoare, după ce ați remarcat, unii procurori au fost revocați din DNA pentru anumite conduite care nu sunt în regulă. Iar în perioada următoare e posibil ca și alte persoane să părăsească DNA, dar nu numai DNA. Într-o manieră similară se produc lucrurile și la o altă structură a Ministerului Public, la DIICOT. Unele persoane care au obosit, care din diverse considerente revin la unități. Nu înseamnă că îi dăm afară de la Ministerul Public, revin la parchetele de la care au plecat. În timp ce alții care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocați și chiar se recomandă ca actuala conducere a DNA ca cei care au unele vulnerabilități să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA. Nu are nevoie DNA și DIICOT de sute de procurori”, a declarat Augustin Lazăr la Digi24.

„În perioada următoare, după ce aţi remarcat, unii unii procurori au fost revocaţi din DNA pentru anumite conduite care nu sunt în regulă. Iar în perioada următoare e posibil ca şi alte persoane să părăsească DNA, dar nu numai DNA. Într-o manieră similară se produc lucrurile şi la o altă structură a Ministerului Public, la DIICOT. Unele persoane care au obosit, care din diverse considerente revin la unităţi. Nu înseamnă că îi dăm afară de la Ministerul Public, revin la parchetele de la care au plecat. În timp ce alţii care s-au dovedit a fi vulnerabili pot fi revocaţi şi chiar se recomandă ca actuala conducere a DNA - Am discutat cu colegii, ca cei care au unele vulnerabilităţi să facă demersurile necesare pentru a părăsi DNA. Nu are nevoie DNA şi DIICOT de sute de procurori”, a mai spus Lazăr.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri