Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antonescu: Programul Guvernului, pe principiul "torni apă în vin". E un siropel ieftin şi dulceag

Tuesday, 11 March 2014, 11:22 Sursă: Mediafax

"Nu e vorba de un program de guvernare (...) Programul de guvernare în baza căruia acest Guvern, care este cu totul altceva decât fostul Guvern USL, e totuşi programul de guvernare USL, din 21 decembrie 2012. Avem situaţia că avem un Guvern care nu mai este un Guvern USL, este un Guvern PSD-UDMR, care totuşi păstrează programul de guvernare de atunci şi-l suplimentează cu o angajare de răspundere pe câteva principii foarte vagi, în principiu turnând apă în vin, adică diluând nişte măsuri care aveau un caracter de certitudine şi un calendar foarte precis", a declarat Antonescu.

El a menţionat că face referire la faptul că la momentul în care PNL era membru al Guvernului se ştia foarte clar că începând cu 1 iulie va fi aplicată reducerea CAS cu 5 procente.

"Acum avem ceva ce nu e program de guvernare, ci este aşa, un siropel ieftin şi dulceag, în care ni se spune că: da, ar fi bine să fie bine, dacă vor fi bani şi nu se ştie când se va reduce şi CAS la angajator", a adăugat liderul PNL, acuzând o "formulă demagogică".

"Toate aceste declaraţii îmbibate cu sirop ieftin şi dulceag, de proastă calitate, nu fac decât să anihileze un program de guvernare. Exact cum nu mai există USL, exact cum nu mai există un Guvern USL, iar domnul Ponta şi PSD încearcă să mintă o ţară întreagă creându-le tot felul de iluzii, făcându-le tot felul de jocuri din acestea de-a alba neagra, sau jocuri cu marionete, cu domn Tăriceanu, cu domnul Ilieşiu, la fel şi cu acest program", a mai spus Antonescu.

El a precizat că o eventuală creştere a deficitului bugetar, enunţată de Guvern, trebuia să ducă la un angajament clar privitor la reducerea CAS sau neimpozitarea profitului reinvestit.

Preşedintele PNL a mai susţinut că în realitate programul prezentat de premierul Victor Ponta este unul "electoral".

Liderul PNL a precizat că posibilitatea susţinerii unei moţiuni de cenzură va fi analizată în Biroul Permanent al partidului, după şedinţa plenului celor două Camere ale Parlamentului, programată pentru ora 14.00, în care va fi prezentat programul pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea.

De asemenea, el a menţionat PNL nu intenţionează să formuleze amendamente la programul Guvernului.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ