Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste tristă pentru fanii trupei The Beatles - A fost anunțat decesul

Saturday, 16 May 2020, 16:16 Sursă: Realitatea.NET

Artista suferea de o afecţiunea gravă, potrivit unor membri din anturajul acesteia, citaţi în mai multe media precum săptămânalul Die Zeit şi televiziunea publică NDR.

Pe când avea 22 de ani, aceasta a făcut cunoştinţă cu membrii trupei engleze aflate, în anii 1960, încă la începutul carierei cu prilejul unui turneu la Hamburg într-o perioadă în care \"\"cei patru fabuloşi\"\" nu deveniseră încă staruri internaţionale.

Trupa avea pe atunci cinci membri - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best şi basistul Stuart Sutcliffe, care se îndrăgosteşte de Astrid Kirchherr şi se va stabili în Hamburg ulterior. Sutcliffe a decedat în 1962 în urma unei hemoragii cerebrale.

Fotografa a surprins în 1960 numeroase instantanee din perioada de începuturi a trupei, imagini care combină postura rebelă cu cea romantică şi care au rămas imprimate în memoria colectivă. Astrid Kirchherr s-a susţinut apoi în principal din vânzarea drepturilor de autor ale acestor clişee, potrivit NDR.

Astrid Kirchherr ar fi de asemenea responsabilă şi pentru tunsoarea \"\"moptop\"\" a Beatles-ilor din anii 1960. Fotografa a practicat mai întâi pe unul dintre prietenii săi germani, după care stilul a fost adoptat de toţi membrii trupei, potrivit postului german de televiziune.

Fotografa a ţinut ulterior legătura cu membrii The Beatles, în special cu George Harrison.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE