Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRIPTURĂ DE MIEL. Cinci greşeli pe care nu trebuie să le faci când o prepari

Monday, 25 April 2016, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

FRIPTURĂ DE MIEL. Cinci greşeli care nu trebuie făcute când preparaţi friptură de miel la cuptor:

1. Nu aduceţi carnea la temperatura camerei înainte de a o găti - carnea de miel nu trebuie să ajungă niciodată din frigider/congelator direct în cuptor. Acest lucru va creşte timpul de gătire şi riscaţi ca la exterior carnea să se ardă, iar la interior să rămână crudă. În funcţie de mărimea bucăţii de carne, aceasta trebuie lăsată la temperatura camerei 1-2 ore.

PROMOTIE URIASA LA eMAG! CONSULTATI OFERTA AICI

2. Lăsaţi carnea la marinat prea mult - carnea devine mai gustoasă şi mai fragedă atunci când este marinată. Dar dacă este lăsată prea mult la marinat, friptura de miel la cuptor va deveni prea moale şi flască.

3. Nu folosiţi un termometru şi stabiliţi "din ochi" când e gata friptura - pentru a stabili care este momentul optim pentru a scoate friptura de miel din cuptor, e important să folosiţi un termometru de gătit. Pentru o friptură de miel în sânge, se lasă carnea la cuptor până în interiorul fripturii de atinge temperatura de 55 de grade Celsius. Pentru o friptură de miel mai bine făcută, se lasă carnea în cuptor până când în interior se ajunge la o temperatură de 65 de grade Celsius.

Sursa: gustos.ro

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE