Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce poți să faci în caz de pană de curent

Monday, 28 April 2014, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

Pasi de urmat in caz de pana de curent

In caz de pana de curent nu intra in panica, ci verifica daca problema este in toata casa sau doar intr-un anumit spatiu. Uneori intrerupatoarele, prizele, becurile sau aparatele electronice arse te pot face sa crezi ca ai ramas fara curent electric. Verifica si situatia vecinilor si daca nici locuintele lor nu au lumina, suna la distribuitorul de energie electrica si anunta defectiunea operatorului call center. In schimb, daca observi ca avaria este intinsa pe o arie mare, nu mai este nevoie sa anunti distribuitorul de energie electrica, avand in vedere ca vor suna multi oameni si liniile telefonice se pot bloca.

Apeleaza la ajutorul unui electrician daca defectiunea este de la tine si trebuie sa schimbi obiectele care nu mai functioneaza. Daca nu ai experienta si nu esti calificata, nu umbla la firele electrice.

Ce poti sa faci in caz de pana de curent, pana se repara avariile colective? Scoate din priza toate aparatele care functioneaza pe curent electric (calculatoare, televizoare, cuptorul cu microunde, frigiderul, masina de spalat, aparatul de aer conditionat, etc), pentru mai multa siguranta. De asemenea, dupa ce curentul electric revine in locuinta ta, asteapta cateva minute pana sa pornesti din nou electronicele si electrocasnicele.

Citește articolul integral pe divahair.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE