Mircea Beuran vrea să revină șef de secţie de la Spitalul Floreasca și contestă revocarea sa

Friday, 31 January 2020, 19:30 Sursă: Realitatea.NET

Mircea Beuran a fost demis din această funcție după ce o femeie a luat foc pe masa de operație de la Spitalul Floreasca.

Monitorul Justiţiei publică cererea de chemare în judecată a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, prin care prof. dr. Mircea Beuran solicită ca instanţa să dispună:

1. Anularea Deciziei nr. 1/06.01.2020 şi a Deciziei nr. 23/07.01.2020, prin care s-a dispus revocarea subsemnatului din funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti începând cu data de 07.01.2020.

2. Repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei nr. 1/06.01.2020 şi a Deciziei nr. 23/07.01.2020, prin reintegrarea subsemnatului în funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

3. Obligarea pârâtului la plata diferenţelor dintre veniturile salariale indexate, majorate şi actualizate la care aş fi avut dreptul în intervalul cuprins între momentul emiterii deciziei de revocare şi cel al reintegrării efective a subsemnatului pe funcţia de şef al Secţiei clinice Chirurgie generală III şi veniturile obţinute în exercitarea funcţiei de medic primar chirurgie generală.

4. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

În cererea depusă la tribunal, Beuran prezintă toată situaţia de fapt legată de cele două intervenţii chirurgicale din 13 decembrie 2019 şi 22 decembrie 2019 asupra pacientei care a luat foc, care fusese internată în 10 decembrie 2019 cu diagnosticul de tumoră canceroasă de pancreas caudal în stadiu avansat. Prima intervenţia a decurs fără incidente medicale sau de altă natură, precizând că a fost folosit acelaşi dezinfectant ca la intervenţia din 22 decembrie 2019, când a avut loc incidentul din altă sală de operaţii, unde a fost dusă în 22 decembrie 2019 pentru intervenţie de urgenţă, pacienta având hemoragie masivă. În ce priveşte cea de-a doua intervenţie, Beuran explică, prin avocatul Gabriel Uluitu, toate deciziile luate pentru intervenţia de urgenţă din ziua în care a avut loc incidentul. Conform documentului, pacienta a fost dusă în alt bloc operator decât cel în care operează Beuran întrucât aceasta nu era disponibilă.

„Operaţia din data de 22.12.2019 a fost începută de către medicul rezident de an V chirurgie, dl Dumitriu Bogdan.

Pregătirea pacientei pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale din data de 22.12.2019 a inclus şi dezinfecţia tegumentelor de pe peretele anterior al abdomenului. Cu această ocazie, a fost utilizat, ca substanţă alcoolică dezinfectantă, tot produsul Skinman Soft Protect.

La momentul iniţierii procedurilor de intervenţie, subsemnatul nu am făcut parte din echipa operatorie.

Sursă: Monitorul Justiției

 
Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-31 21:25:49
ilinca

Aici unde ucideți cu bună știință și pe bani mulți puteți să scăpați. Dar, dar există și o judecată de apoi de care nu veți scăpa. Acolo vă vor acuza toț cei de la care ați pritins și luat bani ca să-i omorâții. Între ei, și soțul meu. Criminal!!!

Alte articole din: Ultimele Stiri