Ungaria, măsură de ultima oră pentru înăsprirea legislaţiei împotriva imigranţilor

Tuesday, 25 August 2015, 16:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ungaria îşi va înăspri legislaţia împotriva imigraţiei ilegale şi a traficanţilor de persoane, a anunţat Robert Repassy, secretar de stat în Ministerul de Justiţie, relatează MTI. Un anunţ făcut marţi de poliţia din Ungaria indică un număr de peste 2.000 de imigranţi ilegali reţinuţi de autorităţile ungare, scrie Mediafax.

Guvernul de la Budapesta va prezenta noi legi care pot oferi o barieră "legală" la frontiera Ungariei, pe lângă cea "fizică", a afirmat Repassy marţi, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune M1. Reglementările din Codul Penal privind traficul de persoane vor fi înăsprite, dar procedurile pentru procesarea dosarelor imigranţilor se vor desfăşura mai rapid şi mai eficient, a adăugat el. Secretarul de stat a menţionat că aceste proceduri în justiţie pot fi grăbite şi pot fi contestate prin apel. Bence Tuzson, purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz, a declarat în aceeaşi emisiune că noua legislaţie va face imigraţia ilegală şi avarierea gardului de la frontieră infracţiuni penale.

Legea va prevedea de asemenea pedepse mai aspre pentru traficul de persoane, a adăugat el. Guvernul ungar a alocat 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanţă de 175 de kilometri, şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor, în condiţiile în care, până în prezent, în cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri