SUA au bombardat din nou Irakul: cel puțin 6 morți, mai mulți răniți

Saturday, 04 January 2020, 08:14 Sursă: Realitatea PLUS

Raidul a avut loc la o zi după ce generalul Soleimani, al doilea în ierarhia iraniana după ayatolahul Ali Khamenei, a fost ucis de un bombardament american.

În urma atacului de sâmbătă dimineață, cel puțin şase persoane au murit, iar alte trei sunt grav rănite.

Atacul a vizat un convoi al polițiilor șiite, format din 3 vehicule. Două dintre acestea au fost distruse și carbonizate, potrivit unei surse militare irakiene, citată de Reuters. 

Alertă mondială, după criza din Iran

Este alertă la nivel mondial, după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, la Bagdad. Iranul jură că va răzbuna moartea celui mai important lider militar iranian.  Iar ayatollahul Ali Khamenei a decretat doliu naţional timp de trei zile, în memoria lui Qassem Soleimani. 

În replică, președintele SUA, Donald Trump, susține că eliminarea lui Soleimani era absolut necesară, pentru că ar fi pregătit o operațiune majoră, ce putea curma viețile a sute de oameni.

Washingtonul mai anunță că va trimite încă 3.000-3.500 de militari în Orientul Mijlociu.

În contextul acestor tensiuni, Ministerul de Externe de la București îi avertizează pe români să evite călătoriile în Irak. 

Cozmin Gușă, analiză geopolitică devastatoare: " Nu vom avea viața tihnită în 2020!"

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-04 09:03:22
Dumitru dumitru

Trbuia sa ia o pauza si sa participe ,la stimgetea imcendiului don australia.Aprppo regina ,cum tea tioneaza.

2020-01-04 13:46:53
johnneil

USA se pare ca nu mai are unde depozita munitia si armele fabricate si trebuie sa mai scape din ele. Isi fac reclama la ce au mai fabricat in ultima perioada. Si astfel OMUL, mareata faptura creiata dupa chipul lui DUMNEZEU isi arata coltii si ghearele. Sa auzim numai de bine!

Alte articole din: EXTERN