Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reuniune de URGENȚĂ a ONU! SUA: Racheta lansată de Phenian era intercontinentală

Wednesday, 05 July 2017, 08:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a ameninţării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaţilor şi partenerilor noştri, a regiunii şi a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat. 

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat şeful diplomaţiei de la Washington. 

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson. 

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist şi ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord. 

În luna ianuarie, preşedintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce priveşte perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla"


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN