Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oraşul thailandez Lopburi, gazda unei petreceri de cinci stele pentru mii de maimuţe

Monday, 28 November 2016, 11:23 Sursă: REALITATEA.NET

Lopburi, oraș din centrul Thailandei, oferă un banchet maimuțelor de la sfârșitul anilor 1980, un gest bazat pe tradiția acțiunilor caritabile dar și pentru ochii turiștilor. Anul acesta maimuțele au avut dreptul la fructe exotice, devorate rapid spre marea bucurie a rudelor lor îndepărtate înarmate cu aparate foto.

Maimuțele ocupă un loc special în inima thailandezilor, grație eroismului zeului maimuță hindus Hanumal, care l-a ajutat pe Rama să o scoată pe soția sa, Sita, din ghearele unui demon malefic, scrie Agepres.

Festivalul de la Lopburi se desfășoară pe ruinele de la Phra Prang Sam Yot, un templu hindus vechi de 800 de ani, și una din destinațiile preferate de turiști.

Maimuțele din Lopburi sunt cunoscute pentru faptul că nu au nici cea mai mică teamă de oameni.

"Maimuțele astea sunt nebune", spune Fang Xi, o turistă din China. "O maimuță încearcă să-mi fure agrafa din păr și refuză să se dea jos pe umărul meu", adaugă ea.

Bam, un alt turist chinez, se declară încântat de acest spectacol oferit de maimuțele care înnebunesc la vederea hranei, dar și norocos de faptul că a scăpat fără să fie mușcat de aceste creaturi care pot deveni fioroase.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN