Aviaţia israeliană a reluat raidurile în Gaza. Un israelian, mort într-un atac cu rachetă

Tuesday, 15 July 2014, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Aviaţia israeliană a reluat marţi după-amiază bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, după un armistiţiu de şase ore, respins de mişcarea palestiniană Hamas, scrie Mediafax.ro.

UPDATE: "O soluţie diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opţiune prin acceptarea propunerii de armistiţiu făcută de Egipt", a spus Netanyahu.

"Dar Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune decât să extindem şi să intensificăm campania militară", a subliniat Netanyahu.

Un civil israelian a murit, marţi după-amiază, după ce a fost rănit într-un atac cu rachetă la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Cabinetul israelian de securitate urmând să se reunească la ora 21.00 pentru a stabili extinderea operaţiunilor militare împotriva Hamas, relatează Ynetnews.

Bărbatul a fost rănit într-un atac cu rachete care a avut loc în zona punctului de tranzit Erez, situat la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Este vorba de primul deces înregistrat în Israel după lansarea operaţiunii antipalestiniene Protective Edge (Limita Protectoare).

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin 192 de morţi.

Cabinetul israelian de securitate s-a întrunit la ora 21.00 (21.00, ora României) pentru a stabili extinderea operaţiunii militare împotriva mişcării islamiste Hamas.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri