Salah Abdeslam putea fi prins mai devreme. Poliţiştii aveau adresa lui din 7 decembrie

Friday, 25 March 2016, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

Un polițist belgian din orașul Malines (Mechelen, regiunea Flandra din Belgia) avea încă din 7 decembrie 2015 adresa exactă la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam, 'creierul' atentatelor din noiembrie 2015 din Paris și care este suspectat de implicare în organizarea atentatelor de marți din Bruxelles, scrie vineri cotidianul belgian La Derniere Heure, potrivit Agerpres.

Poliţistul şi-a informat superiorii

Respectivul polițist a transmis informația superiorilor săi din Malines, dar raportul confidențial nu a fost niciodată transmis mai departe poliției din Bruxelles, scrie ziarul menționat, care citează surse judiciare. Adresa menționată de polițistul belgian în raportul său era Strada Quatre Vents, numărul 79, Molenbeek, adică exact adresa la care a fost găsit Abdeslam vinerea trecută, la 18 martie.

În raportul întocmit de polițistul din Malines se menționa că Salah Abdeslam era ajutat să se ascundă și să se deplaseze de complicele său Abid Mohamed, acesta fiind arestat de altfel împreună cu 'creierul' atentatelor din noiembrie 2015 din Paris în timpul raidului din Molenbeek al poliției belgiene. Polițistul din Malines aflase informația de la un coleg de origine musulmană, care la rândul său primise pontul de la comunitatea musulmană din Malines.

Autoritățile belgiene au deschis o anchetă pentru a stabili de ce informația furnizată de polițistul din Malines nu a fost comunicată mai departe poliției din Bruxelles.

Cine este Abdeslam

Salah Abdeslam este principalul suspect căutat după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 în Paris. O sută treizeci de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Potrivit surselor citate, Salah Abdeslam a luat legătura cu avocatul belgian Sven Mary. Agenţia Belga nu oferă detalii despre data formulării solicitării şi nu există indicii privind locul în care s-ar afla teroristul belgian de origine marocană.

Potrivit unui document obţinut de postul francez BFMTV de la poliţia belgiană din cadrul audierii lui Abdeslam, islamistul a recunoscut în faţa anchetatorilor că "a închiriat maşini şi (camere) de hotel la solicitare" pentru comandoul responsabil de atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie în care au murit 130 de persoane.

El l-a învinuit pe Abdelhamid Abaaoud, care s-a detonat în atentatele din Paris, pentru planificarea întregii operaţiuni. "Este Abaaoud. Ştiu asta pentru că mi-a zis fratele meu, Brahim. El mi-a zis că Abbaoud este responsabil. L-am întâlnit pe Abaaoud în noapte de 11 spre 12 noiembrie 2015. A fost singura dată în viaţa mea când l-am văzut pe Abaaoud", a declarat Abdeslam în faţa anchetatorilor belgieni.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN