Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trucuri simple, care cresc nivelul de satisfacție al angajaților (P)

Tuesday, 31 March 2020, 20:37 Sursă: Realitatea.net

Succesul oricărei organizații depinde de munca depusă de resursele umane, astfel că un manager bun trebuie să înțeleagă ce are de făcut pentru a motiva personalul. De altfel, profilul emoțional al salariaților este ușor de citit, mulți dintre ei fiind în mare parte concentrați pe execuție, subordonare, stabilitate și beneficii. Pornind de la aceste premise, vom prezenta mai departe câteva trucuri simple și eficiente, prin care o companie poate crește nivelul de satisfacție al angajaților.

Condiții de lucru cât mai plăcute

Aproape toți oamenii care lucrează petrec la serviciu mai mult timp decât acasă. Un program care depășește chiar și 8 ore pe zi face ca locul de muncă să fie o a doua locuință, de aceea mediul de lucru trebuie să fie cât mai plăcut și prietenos. 

În acest sens, angajații au nevoie de birouri spațioase, cu multă lumină naturală și o temperatură adecvată. De asemenea, este util un mobilier în culori calde și vesele, un birou cu spații de relaxare, un loc pentru servit masa sau zone de lucru individual. Pune-le la dispoziție cafea și apă sau oferă-le fructe la birou.

Softuri și echipamente moderne

Tehnologia este parte integrantă a oricărui loc de muncă și unul dintre factorii care pot crește gradul de productivitate. Concentrează-te asupra muncii angajaților tăi și pune-le la dispoziție funcționalități avansate, care să automatizeze și să eficientizeze activitatea zilnică. 

De exemplu, o aplicație pentru salarii se poate dovedi extrem de utilă în cadrul departamentului de HR, deoarece elimină sarcinile repetitive, eliberează timp pentru procesul de recrutare și de selecție a noilor angajați, oferă control facil asupra documentelor, dar și rapoarte și statistici privind evidența cheltuielilor salariale.

Recompense sau beneficii extrasalariale

O motivatie destul de bună consta în acordarea unor recompense în bani, pentru persoanele care au rezultate deosebite într-o anumită perioada de timp. Beneficiile extrasalariale pot crește, de asemenea, nivelul de satisfacție al salariaților. 

Așadar, ia în calcul acordarea unor tichete de masă, abonamente la sălile de fitness, mașină de serviciu sau asigurări de sănătate private. Mai mult, chiar și avantajele non-financiare sunt considerate utile, ceea ce înseamnă că le poți da angajaților mici atenții, coșuri cu alimente ori cadouri amuzante atunci când îndeplinesc anumite task-uri. Orice lucru oferit astfel le va aminti angajaților că în companie totul este recompensat.

Programe de dezvoltare profesională

Un manager de top trebuie să fie constant interesat de progresul continuu al echipei sale. Antreprenorii care aleg să investească în dezvoltarea profesională a angajaților vor avea beneficii din două părți, respectiv cresc satisfacția personalului și au parte de angajați mult mai bine pregătiți pentru a face față pe o piață atât de competitivă. 

Trainingurile suplimentare, programele de calificare, cursurile de specializare sau orice alte proiecte care îi ajută să-și aprofundeze cunoștințele sunt foarte apreciate de angajați.

Crearea unui sistem de feedback

Unul dintre lucrurile care îi fac pe angajați să se simtă bine este un mediu de lucru pozitiv și antrenant, în care ei pot să comunice constant cu superiorii. Salariații au nevoie să primească un feedback referitor la munca depusă, la ceea ce ar mai putea îmbunătăți sau să beneficieze de îndrumări pentru proiectele viitoare. 

Întărirea relației cu membrii echipei este esențială pentru a crește nivelul de satisfacție al oamenilor, dar și pentru a progresa, deoarece angajații care greșesc și nu sunt atenționați vor continua să realizeze aceeași muncă neproductivă.

O persoană mulțumită de ceea ce îi oferă locul de muncă și motivată să facă mai mult va avea o productivitate cu 40% mai ridicată decât în mod normal. Prin urmare, acordă atenție gradului de satisfacție al angajaților, pentru că asta contribuie foarte mult la eficiența afacerii tale.

Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE