Violatorii din Vaslui rămân în arest. Instanța a respins cererea de eliberare

Monday, 14 September 2015, 13:02, Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel Iași a respins luni cererea de eliberare formulată de cei șapte violatori din Vaslui care au fost trimiși după gratii în dosarul în care sunt acuzați de viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal.

 

Termenul de astăzi din acest dosar s-a judecat după ce avocații celor șapte inculpați au contestat decizia arestării preventive luată împotriva violatorilor, în baza faptului că hotărârea a fost luată fără ca aceștia să fie încălcat măsura controlului judiciar sub care se aflau la data pronunțării condamnării de la instanța de fond.

Sentinţa în cazul celor şapte tineri din judeţul Vaslui condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni pentru viol şi sechestrare a fost contestată, miercuri după-amiază, 19 august, de către avocatul victimei, atât pe latura civilă, cât şi pe cea penală.

Avocatul tinerei din judeţul Vaslui care, în noiembrie anul trecut, a fost violată de şapte tineri a făcut apel împotriva hotărârii Judecătoriei Vaslui, prin care agresorii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni.

Avocatul Mioara Donosă susţine că a recurs la calea de atac a sentinţei întrucât aceasta este considerată prea mică de către clienta sa, pentru suferinţa prin care a trecut.

De altfel, avocatul Mioara Donosă a contestat pedeapsa atât pe latură penală, cât şi pe cea civilă, în condiţiile în care instanţa a acordat despăgubiri, constând în daune morale, în sumă de 50.000 de lei, cu 20.000 de lei mai puţin faţă de cât a solicitat fata în instanţă.

"Pedepsele stabilite de instanţă pentru cei şapte inculpaţi sunt considerate prea mici de către clienta mea, pentru ce a suferit, şi nu pe măsura faptelor. În plus, acestea nu trebuiau diferenţiate, chiar dacă trei dintre indivizi şi-au recunoscut vina. Prin atitudinea lor ulterioară, nu au dovedit că regretă fapta, ci, dimpotrivă, au avut un comportament sfidător la adresa victimei", a declarat avocatul Mioara Donosă, potrivit Mediafax.

Depus la Judecătoria Vaslui, apelul formulat la sentinţa dată de instanţa de fond în cazul celor şapte tineri se va judeca la Curtea de Apel Iaşi, la un termen ce va fi stabilit de către instanţa ieşeană. Sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi va fi una definitivă.

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.
 
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage