Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Imagini incredibile în Creta: Case și străzi INUNDATE, mașini luate de ape după ploile abundente

Tuesday, 10 November 2020, 15:46 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Apele pluviale au inundat numeroase locuinţe şi magazine din oraşul Hersonissos, o populară staţiune turistică din nordul insulei Creta, şi din satele învecinate, au declarat oficiali guvernamentali. Imagini filmate arată automobile acoperite aproape complet de şuvoaiele de apă, al căror nivel a crescut foarte mult şi a blocat intrările în magazine şi locuinţe.

„De noaptea trecută şi până azi, a plouat neîncetat şi cantităţi uriaşe de apă au transformat străzile în râuri... din nefericire, pagubele suferite sunt inestimabile", a declarat Tassos Kouroupakis, guvernatorul Protecţiei Civile din Creta, pentru televiziunea de stat elenă, relatează Agerpres.

Opt persoane, cinci adulți și trei minori, au fost eliberate de pompierii care încearcă să facă față situațiilor extreme din cauza vremii nefavorabile ce predomină în partea de nord-est a Heraklionului., capitala Cretei.

Reprezentanţii Brigăzii de pompieri spun că au primit 230 de apeluri telefonice prin care erau solicitaţi să intervină pentru a pompa apele pluviale acumulate în locuinţe şi pentru a-i ajuta pe rezidenţii rămaşi izolaţi din cauza apelor să ajungă în spaţii sigure.

Imagini spectaculoase surprinse în orașul de coastă al Cretei, Malia, au fost postate pe rețelele de socializare:

Este pentru a doua oară într-un interval de trei săptămâni când această insulă din Marea Mediterană se confruntă cu un episod meteorologic sever. O altă furtună devastatoare s-a abătut asupra oraşului Heraklion, capitala şi cel mai mare oraş din Creta, pe 20 octombrie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL