Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UNDE vom putea călători în această vară și DE CE măsuri va trebui să ținem cont

Monday, 15 June 2020, 09:21 Sursă: Realitatea.net

Grecia primește de astăzi turişti străini, pentru prima dată de la declararea carantinei, în luna martie. Însă zborurile cu pasageri care vin din Marea Britanie nu vor fi deocamdată autorizate. Iar turiștii din Italia, Spania şi Olanda, care își pot petrece vacanța în Grecia începând de astăzi, vor fi supuşi unor teste la sosire, ceea ce nu este și cazul turiștilor români.

Și Georiga și Croația sunt în fruntea listei celor mai sigure state europene pentru călătorii, în vreme de pandemie.

Bulgaria a extins situaţia de urgenţă epidemică din 15 iunie până la 30 iunie, pentru că numărul infectărilor a mai crescut, iar toți turiștii care ajung din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda vor fi plasați în carantină timp de 14 zile. Pentru români nu se aplică această măsură, dar, dacă alegeți să vă petreceți vacanța la vecini, trebuie să știți că în această perioadă rămân închise discotecile și cluburile de noapte.

Spania îşi va deschide graniţele începând cu data de 21 iunie pentru Spaţiul Schengen, cu excepţia Portugaliei, unde granițele se vor deschide pe 1 iulie. Deocamdată nu s-a luat o decizie în ceea ce privește și țara noastră. Tot ceea ce se știe că dacă alegem acum să mergem în Spania , automat vom fi trimiși în carantină 14 zile.

Autoritățile din Italia, deși își doresc să deschidă sezonul turistic pentru străini, încă mai mențin starea de alertă și nu s-a luat o decizie concretă de când ar putea turiștii sta la plajă în voie, fără să fie plasați în carantină la intrarea în această țară.

Atenție însă dacă alegeți să vă petreceți vacanța în Cipru! Turiștii români care vor să plece în vacanță în această țară insulară vor fi nevoiți să facă un test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL