Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimele imagini filmate de James Foley, jurnalistul decapitat, sunt cu adevărat şocante

Saturday, 23 August 2014, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Neînfricat, acesta ar fi cuvântul care l-ar descrie cel mai bine pe James Foley. Ultimele imagini pe care le-a filmat, în 2012, demonstrează că a fost alături de rebelii sirieni şi s-a expus unor situaţii foarte riscante. James Foley a filmat luptătorii sirieni în timp ce trăgeau cu arme automate, îşi transportau răniţii sau erau atacaţi. A fost alături de rebeli nu doar pe front, ci şi în cele mai importante momente ale vieţii lor. A filmat nunta dintre un lunetist rebel şi infirmiera care i-a îngrijit piciorul rănit. Înainte de a fi capturat, James Foley a depus mărturie despre atrocităţile la care a asistat.

"Am văzut cu ochii noştri corpurile a nouă civili, unele făcute bucăţi din cauza unor lovituri directe. Am văzut un student ucis pe stradă, un vânzător de fructe ucis în timp ce încerca să salveze răniţi", declarat Foley.

Pe de altă parte, surse din serviciile secrete britanice au dezvăluit că ucigaşul lui James Foley ar putea fi identificat cu ajutorul unui medic londonez. Se presupune că Shajul Islam ar fi în legătură cu cel pe care presa l-a numit "John". Medicul a fost cercetat în 2012 pentru răpirea unor jurnalişti în Siria, dar a fost achitat în lipsă de probe.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL