Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trei procurori din cadrul DNA, cercetați disciplinar în urma anchetei privind OUG 13

Thursday, 29 June 2017, 20:38 Sursă: REALITATEA.NET

Ancheta disciplinară a fost dispusă de Inspecția Judiciară ca urmare a unei sesizări făcute de Lumea Justiției.

"În ceea ce priveşte aspectele sesizate de petantă, vizând faptul că "decizia Curţii Constituţionale din 27.02.2017 care a statuat că procurorii nu au comptenţa de a cerceta acte normative cu caracter de lege nici pe oportunitate nici pe legalitate a demonstrat că DNA nu va avea competenţa să instrumenteze un asemenea dosar", se reţine că, urmare a verificărilor prealabile efectuate în prezenta lucrare, prin rezoluţia din data de 31.05.2017, întocmită de inspectorii judiciari, a fost dispusă în temeiul art. 45 alin 6 lit b din legea 317/2004, privind CSM, republicată, începerea cercetării disciplinare, apreciindu-se că există indicii privind săvârşirea de către procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu din cadrul DNA Secţia de combatere a infracţiunilor asmililate infracţiunilor de corupţie a abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit t din legea nr 303 /2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată şi modificată", se arată în Rezoluţia Inspecţiei Judiciare, prezentată de Luju.ro.

Totodată, motivarea inspectorilor mai arată că cercetarea disciplinară a procurorilor DNA Marius Buluncea, Paul Dumitriu și Jean Uncheșelu s-a început în data de 31 mai 2017.

Sesizarea a vizat şi posibile abateri disciplinare ale Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, şi Augustin Lazăr (procurorul general al României), în legătură cu care inspectorii au decis clasarea.

Potrivit procedurii, Inspecţia Judiciară urmează să stabilească dacă cei trei magistraţi ajung la judecată, în Secţia pentru Procurori a CSM sau dacă acuzaţiile vor fi clasate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL