Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trăsătura care îţi spune cât de frumoasă eşti

Monday, 05 October 2015, 11:40 Sursă: REALITATEA.NET

In anul 2003, Javid Sadr - la acel moment asistent profesor de psihologie la University of Lethbridge, Canada - si colegii sai au realizat un studiu menit sa demonstreze importanta sprancenelor pentru felul in care percepem fetele.

In cadrul studiului, ale carui rezultate au fost publicate in revista Perception, participantilor li s-au aratat 25 de imagini cu celebritati carora li se fusesera sterse sprancenele intr-un program de editare foto si 25 de imagini cu celebritati carora li se fusesera stersi ochii.

Rezultatele au fost surpinzatoare: participantii au identificat corect aproximativ 56% dintre celebritatile din imaginile fara ochi si doar 46% dintre celebritatile din imaginile fara sprancene.

Sprancenele, spune as. prof. Sadr, au o functie practica (aceea de a proteja ochii), dar si o foarte importanta functie sociala. Pentru ca sunt esentiale pentru exprimarea emotiilor, in procesele de recunoastere faciala, dar si in felul in care este perceput un individ de catre reprezentantii sexului opus, nu este de mirare ca se acorda atat de multa atentie formei, culorii, marimii sprancenelor, scrie divahair.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL