Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eugen Teodorovici s-a făcut de râs în faţa UE cu lista paradisurilor fiscale

Tuesday, 12 March 2019, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

"Comentariul lui Eugen Teodorvici a creat confuzie printre miniştrii de Finanţe europeni. Consiliul a ajuns la un acord încă de luni noaptea, când s-a și stabilit ca lista să fie prezentată marți, a declarat un oficial ECOFIN pentru Politico.

Potrivit acestuia, Eugen Teodorovici a rămas “complet izolat.

Noua listă a paradisurilor fiscale s-a triplat, prin adugarea a încă 10 legislaţii: Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Republica Dominicană, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Trinidad Tobago, Insulele Virgine, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu.

Pentru adoptarea unei decizii privind fiscalitatea la nivelul UE este necesar votul tuturor statelor membre.

Conform unor surse citate de presa străină, marea dispută a fost legată de încluderea pe lista neagră a Emiratelor Arabe Unite, iar ministrul italian de Finanţe ar fi cerut o păsuire, pentru ca apoi să se ralieze opiniei generale.

În cazul juridicţiilor declarate drept paradisuri fiscale, băncile şi instituţiile UE de combatere a spălării banilor vor fi obligate să controleze mult mai strict operaţiunile financiare în care sunt implicaţi clienţi şi instituţii financiare, pentru mai buna identificare a fluxurilor financiare suspecte.

Teodorovici, pesimist în privința adoptării noii liste negre a paradisurilor fiscale


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL