Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tensiuni la granița dintre cele două Corei: Sud-coreean, împușcat de vecinii din Nord

Thursday, 24 September 2020, 08:49 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Seul, bărbatul de 47 de ani se afla la bordul unei nave care naviga în apropierea insulei Yeonpyeong de la graniţa de vest. 

Informația a fost confirmată și de armata sud-coreeană, care susține că Nordul "a împuşcat un cetăţean sud-coreean găsit în apele teritoriale ale Coreii de Nord şi i-a incinerat corpul".

"Avertizăm solemn Coreea de Nord că toate responsabilităţile legate de acest incident îi revin", transmite armata sud-coreeană.

Până în prezent, nu este încă clar de ce acest funcţionar a ajuns în apele nord-coreene. Mass-media a relatat că încălţămintea sa a fost găsită la bordul navei de patrulare, sugerând că acesta ar fi vrut să dezerteze.

Relațiile dintre cele două țări au continuat să se degradeze în acest an. Toul a culminat însă cu momentul în care Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură inter-coreeană din orașul de frontieră Kaesong, decize ce ar fi survenit, din câte se pare, amenințărilor aproape zilnice venite din Nord de a pedepsi Seul pentru pliante de propagandă anti-Pyongyang. Evenimentul s-a petrecut pe 16 iunie.

Biroul de legătură inter-coreeană a fost deschis în septembrie 2018 pentru a facilita schimbul și cooperarea inter-coreeană, pe fondul unei dispoziții de reconciliere creată de discuțiile la nivel înalt dintre liderul lor. Cele două Coreei și-au suspendat însă operațiunea încă de la începutul lunii ianuarie din cauza îngrijorărilor generate de pandemia de coronavirus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL