Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tarcea, scrisoare către Manda: Un singur protocol Parchet - SRI

Tuesday, 24 April 2018, 16:14 Sursă: REALITATEA.NET

Prin această scrisoare, Tarcea îi solicită lui Manda să-i trimită cel de al doilea protocol la care acesta făcuse referire, despre care se susţine că ar fi încă în vigoare, ”pentru a putea dispune măsurile care se impun în urma analizării acestuia”.

”Ca o consecinţă a măsurilor dispuse de Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost efectuate verificări cu privire la existenţa unor protocoale clasificate de cooperare. Rezultatul verificărilor s-a concretizat în identificarea unui singur protocol cu caracter clasificat încheiat în anul 2009 între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, protocol ale cărui efecte au încetat prin intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală la data de 1 februarie 2014.

Protocolul a fost transmis Consiliului Superior al Magistraturii şi, în vederea declasificării acestuia, au fost solicitate avizele celorlalte instituţii semnatare, respectiv Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciului Român de Informaţii. În ziua de 23 aprilie 2018 au apărut informaţii în spaţiul public referitoare la o declaraţie a dvs. potrivit căreia ar exista două protocoale încheiate de Înalta Curte – cel din anul 2009, semnat de reprezentanţi ai celor trei instituţii şi un alt protocol, pentru care nu se menţionează cu claritate anul încheierii şi instituţiile semnatare.

Potrivit informaţiilor din spaţiul public, dvs. aţi fi susţinut că acest din urmă protocol, care ar fi ajuns în posesia Comisiei, este încă în vigoare.

Având în vedere faptul că, aşa cum am arătat, în arhivele instanţei supreme nu este evidenţiată existenţa unui al doilea protocol, vă adresez rugămintea să aveţi amabilitatea să-mi trimiteţi instituţional cel de al doilea protocol la care ati făcut referire, despre care se susţine că ar fi încă în vigoare, pentru a putea dispune măsurile care se impun în urma analizării acestuia.

Demersul meu este justificat de atitudinea mea consecventă de afla adevărul şi de a înlătura orice eventuale suspiciuni ori acuzaţii nefondate ce ar putea plana asupra corpului de judecători din care fac parte. Va asigur, domnule Preşedinte, de deplina mea consideraţie şi vă mulţumesc anticipat pentru sprijinul acordat. ”, se arată în docomentul citat de stiripesurse.ro. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL