Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bacalaureat 2020. Subiectele la Limba și literatura română, făcute publice. Iată ce subiecte s-au dat la Bacalaureat

Monday, 22 June 2020, 10:45 Sursă: L. G.

Zi cu emoții pentru aproximativ 155.000 de absolvenți de clasa a XII-a. Astăzi se ține prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2020 - proba la Limba și literatura română.

În acest material, publicăm subiecte romana Bacalaureat 2020 și bareme de corectare romana Bacalaureat 2020.

Iată, așadar, ce SUBIECTE au avut de rezolvat elevii la Bacalaureat 2020. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație a fost cea cu numărul 5. Subiectele sunt pentru profilul REAL:

Imagine

Imagine

 

Proba a început la ora 9:00, iar elevii au trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor.

Pentru a vă face o idee asupra gradului de dificultate, puteți consulta subiecte Bacalaureat de anul trecut:

Subiecte Limba și literatura română Bacalaureat 2020. Ce a picat la examenul de BAC de anul trecut - Subiecte Bacalaureat

Subiecte română Bacalaureat 2020. Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Examenul este organizat în 1.095 de centre, potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Educației.

Pentru susținerea probelor scrise, s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală, vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Bacalaureat 2020. Ministerul Educației, precizări importante pentru elevii care dau examenul de BAC

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). 

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, informează edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 - 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru a fi declarat "promovat", un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

- recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL