Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

#staiacasa. Filarmonica „George Enescu” deschide stagiunea online

Tuesday, 31 March 2020, 01:24 Sursă: realitatea.net

 

„Astfel, Filarmonica "George Enescu" se alătură marilor instituţii muzicale ale lumii, Metropolitan Opera, Teatrul Balşoi, Berliner Philharmoniker, dar şi din România, care au înţeles, în această perioadă de criză, că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte şi spectacole online contribuie la o mai mare unitate şi înţelegere între oameni”, se arată într-un comunicat de presă.

În fiecare joi, de la ora 19,00, Filarmonica „George Enescu” le dă întâlnire melomanilor pe site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toţi iubitorii muzicii. Înregistrările vor rămâne accesibile timp de 48 de ore.

Prima înregistrare, difuzată pe canalele online joi, 2 aprilie, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie "Concertele Centenarului de la Ateneul Român", concert care a fost dedicat de Filarmonica "George Enescu" şi de Ministerul Culturii Centenarului Marii Uniri.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii, iar solist este Daniel Ciobanu.

Cele două "Rapsodii" de George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. Programul cuprinde și lucrări semnate de Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL