Semnele că nu îți cumperi pantofii potriviți. Tot ce trebuie să știi ca să poți purta tot ce vrei

Friday, 19 April 2019, 13:41 Sursă: REALITATEA.NET

Pantofii nepotriviți îți mențin picioarele într-o poziție nesănătoasă, care favorizează apariția rănilor și a fracturilor, potrivit prevention.com. Dacă ți se pare imposibil să alegi greșit încălțămintea, află că aproximativ 90% dintre femei poartă pantofi prea strâmți, așa că fii atentă la semnele de atenționare.

Porți aceeași mărime din liceu

Cu timpul, arcul care se formează în talpa ta scade, iar piciorul se lățește. În aceste condiții, s-ar putea să ai nevoie de pantofi cu un număr mai mare. Este bine să știi că talpa crește un pic pe măsură ce trec anii, așa că nu strică să încerci  pantofi mai mari data viitoare când mergi la cumpărături. S-ar putea să fii surprinsă de cât de confortabil se simt!

Degetele mari ating vârful pantofului

Între degetul mare și vârful pantofului ar trebui să existe un pic de spațiu, care să îți permită să miști degetele. În timpul zilei, picioarele ți se mai umflă un pic, astfel că până seara s-ar putea să observi că te strâng pantofii care dimineață îți veneau perfect. Ideal este să cumperi încălțăminte la finalul zilei.

Ai bășici și bătături

Dacă observi că ai bătături și bășici pe picioare, înseamnă că pantofii te strâng sau nu ți se potrivesc în anumite zone. Astfel, încălțămintea presează pielea piciorului sau îți poate afecta chiar articulațiile. Te poți trezi chiar cu monturi sau unghie încarnată. Dacă pantofii tăi preferați sunt prea mici, nu trebuie să îi schimbi, însă încearcă să îi lărgești. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL