Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şeful SIPI Suceava ar fi respins un raport care prezenta muşamalizarea unui caz de către un procuror

Monday, 22 December 2014, 13:40 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA Suceava au făcut, luni, percheziţii la şeful Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, şi la cinci agenţi de poliţie, suspectaţi de abuz în serviciu, cercetare abuzivă şi favorizarea infractorului, fapte care ar fi fost comise în perioada 2013-2014.

La finalul percheziţiilor, comisarul Cristian Macsim a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Suceava, unde urmează să fie audiat. De asemenea, la DNA Suceava vor fi audiaţi şi ceilalţi cinci agenţi de poliţie.

În documentele anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, se arată că şeful SIPI Suceava ar fi respins oficial "un raport informativ referitor la implicarea procurorului Dâmbu Dumitru în muşamalizarea unui accident rutier petrecut în anul 2010, în care a fost implicat agentul de poliţie Lămăşanu Iulian, din cadrul postului de poliţie comunal, existând suspiciuni că procurorul l-ar fi favorizat pe agent în mod abuziv, cu încălcarea normelor de procedură penală, pentru a omite tragerea la răspundere penală a acestuia, în sarcina căruia se reţinuse infracţiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL