Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariu de coșmar după "revoluția fiscală". Detaliul uitat de guvernarea PSD-ALDE

Tuesday, 14 November 2017, 11:08 Sursă: REALITATEA.NET

În cazul în care un guvern viitor va constata eșecul transferului contribuțiilor la angajați și va dori să se revină la situația actuală, acest lucru va fi practic imposibil.

Motivul? Când se va încerca transferul unor contribuții înapoi la angajatori, Codul Muncii nu va permite scăderea salariilor brute ale angajaților! 

Cel mai mare pericol pentru România este să se revină la situaţia dinainte de transferul contribuţiilor la angajaţi, arată Ionuţ Simion, country manager partner, PwC România.

"Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat este o măsură care ţine de angajator. Dacă această măsură va fi reversată, în cazul în care nu va funcţiona, nu ştiu cum un angajator poate să reducă salariile angajaţilor. Pentru că atunci intervine Codul Muncii, care va crea nişte bariere foarte mari", a declarat consultantul fiscal în cadrul conferinţei ZF Digital 17.

"Eu am două frici: ce se întâmplă cu scăderea salariilor nete ale IT-iştilor, pentru că nu este o măsură simplă, chiar şi guvernanţii au venit să zică că modifică legea. Legislativ, nu este o măsură uşoară.Cea de-a doua frică este ce se va întâmpla dacă se va face o reversare a acestei măsuri de transfer al contribuţiilor? Este imposibil să reduci salariile, Codul muncii nu-ţi dă voie să reduci salariul decât pe o anumită perioadă, sunt măsuri foarte stricte.", a spus Ionuț Simion.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL