Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Directorul Institutului Cantacuzino: Probabil, mă voi retrage din funcție

Friday, 26 September 2014, 15:22 Sursă: REALITATEA.NET

"S-a gasit soluția pentru salvarea institutului. Probabil că, eu personal, o să mă retrag din conducerea institutului, sigur, rămănând alaturi de un nou management care se va forma", a declarat Radu Iordăchel, după o nouă discuție, cu reprezentanții Ministerului Sănătății, potrivit Ziare.com

Radu Iordachel a fost demis de două ori, dar de fiecare dată și-a reluat funcția, după ce a câștigat în instanță.

Angajatii institutului au organizat un protest spontan, în data de 15 septembrie, nemulțumiți că nu și-au luat salariile de mai mult timp, în condițiile în care datoriile instituției au ajuns la 20 de miliarde de lei. Directorul Iordachel a refuzat, la momentul respectiv să demisioneze, deși o solicitare, în acest sens, a venit inclusiv de la ministrul Sănătății, Nicoale Banicioiu.

Miercuri, 17 septembrie, Iordachel a participat la negocierile desfășurate la Ministerul Sănătății, angajându-se că, în două zile, să plătească salariile restante ale angajaților, iar, cât mai curând, să prezinte soluții pentru relansarea activității. Ulterior, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, a declarat că ministerul face eforturi să găsească soluții, pentru institut.

Institutul Cantacuzino a cumulat datorii de peste 22 de miliarde de lei, în ultimii ani, surse din presă declarând că există chiar riscul cererii intrării în insolvență, a institutiei.

 

Mai multe pe Ziare.com

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL